Hi I'm back!

Tuesday, January 25, 2011

aku pun tak paham

budak ni duduk sorang sorang lagi.
menaip- naip benda tak paham dalam satu kotak.
lepastu backspace backspace.
kadang kadang enter terlepas.

*dush*

kepala kena baling atas bantal.saja hempas bagi kuat sikit.

mengadap laptop lagi sampai jadi black screen.

tengok siling pulak.

--

satu hari dia pergi jalan tanpa arah tuju.
ada buku atas jalan tar. zirafah punya crossing.
tengok ke seberang jalan. sebelah tiang.
budak tu tengah duduk tunggu bas.

'hey, ni kau punya buku'
dan terus belah.

3saat kemudian.

'weh ni bukan buku aku la'


---

kadang-kadang aku harap aku boleh jadi kau punya bilik punya dinding.

Monday, January 24, 2011

sayang (-) 9

aku tinggalkan semua benda sebab kau
aku tinggalkan kekasih aku depan mata sebab kau
aku belajar apa yang kau nak, apa yang kau suka,
mana asal usul kau,hobi kau, kegiatan kau, suka makan apa semua, semua aku tahu.
walaupun aku sendiri tak tahu entah apa future aku dengan kau nanti.

aku tahu je perangai kau tu tak delah elok mana pun.
kejap ada kat perempuan lain, kejap dengan lelaki, budak pon kau sapu.
sebab penyaket kau ni, ubat-ubat kau semua aku hafal jugak.

tapi asal exam tadi suruh lukis muka kau pulak weh >,<"


nah. aku nak link blog aku kat profesor.

lain kali kena tengok rupa dulu ye. tak kenal makan tak cinta.
i love pelesit parasit.



Saturday, January 22, 2011

PBL


problem before landing

semalam aku mimpi.
mimpi mainan tidur la sangat.
eh,apsal masa tidur pun boleh main.paradox.
bila aku da masuk REM tu, gelombang beta melambung lambung teleport aku kat satu tempat yang sangat best.
hai ibu! hai meja!, ni tempat aku makan, hai jam, hai hai haii semua!
tapi kat sebelah aku ada orang lain.pelik. asing. hai jugak lah.. >,<"apa kau buat kat sini.

ni bukan mainan tidur da ni, ni dah bikin main perasaan aku.


harini ada orang hati ringan sangat sampai boleh tercampak dari bonet teksi.
padanlah dekat teksi tu ada hati yang kena gantung.
kemudian aku nampak ada orang muka berseri-seri
susah payah dia idam. last-last tercapai jugak impian. semoga kekasih hati kau tu menemani hari hari sunyi kau la ye. aku sapot je.. benefit kepada kau dan seisi rumah.
ok aku da dengar bunyi ting!
kekasih kau da bagi isyarat kek kau da masak.

lepasni aku pun nak try letak hati dalam oven je lah.

-z-


Thursday, January 20, 2011

the littlest thing

.




                                                                        .





                                                                                                                                         .






could mean something



Monday, January 17, 2011

sesungguhnya Allah lebih menyayangi

Al fatihah kpd allayarhamah Nurul Iman, Pelajar tahun 3 Universiti Iskandariah ,yang baru kembali ke rahmatullah pagi tadi.semoga rohnya ditempatkan dengan orang-orang yg beriman.amin
Dan (tiap-tiap) makhluk yang bernyawa tidak akan mati melainkan dengan izin Allah, iaitu ketetapan (ajal) yang tertentu masanya (yang telah ditetapkan oleh Allah). Dan (dengan yang demikian) sesiapa yang menghendaki balasan dunia, kami berikan bahagiannya dari balasan dunia itu, dan sesiapa yang menghendaki balasan akhirat, kami berikan behagiannya dari balasan akhirat itu; dan Kami pula akan beri balasan pahala kepada orang-orang yang bersyukur. 
(A-li'Imraan 3:145)

Thursday, January 13, 2011

have a gut, have a heart

To a degree, medicine is a science...
but I would argue that it's also an art. 
The doctors who see medicine as a science only,
you don't want them by your side when you're bleeding won't stop 
or when your child is screaming in pain. 

The clinicians go by the book.
The artists follow their guts.
The artists feel your pain and they go to extremes to make it stop.
Extreme measures. That's where science ends and art begins.

Grey's Anatomy
Season 7


ps : people dont need arts to be an artist.people need heArt.
owh..not necessarily to be surgical, i mean -.-"

Tuesday, January 11, 2011

@,@

hai cik bulan.
macam mana dengan orang dekat sebelah sana, kamu nampak dia tak?
saya rindu dia lah. agak- agak dia tengah buat apa.
dia ada hantar surat dekat saya tak?

[satu pesanan diterima dari sebuah pelusuk bernama serdtse]

mesej sedang diproses dan akan disampaikan dalam if23hwfbwdfjl230id.dkj/# lagi.
bilakah itu.


bila gelombang otak dan jiwa kau pun sama macam dia, baru mesej boleh masuk dalam medium yang sama.okay.

semoga kau dapat mengharungi benda halus setelah benda kasar kau terlepas pandang semalam.
[histology.anatomy]

Saturday, January 8, 2011

nobody said it was easy

I was just guessing at numbers and figures,
Pulling the puzzles apart.
Questions of science, science and progress,
Do not speak as loud as my heart

..

Thursday, January 6, 2011

Day 08 (of Revenge)

Day 08- Short term goals for this month and why.

untuk bulan ni, tanyalah sesiapa pon yang dalam lingkungan latitude kawasan ini, hampir semua ada short term goal yang sama. (#1)


#1 dan yang paling utama

midterms sudah habis
assigments sudah habis
practical exams yang banyak dan berturut-turut pun dah habis.
sekarang perlu pulun untuk untuk written final exam pula. yosh! gambatte!


#2 ini selective untuk cik Hur Azmi (jangkaan sahaja)

tempoh hari, Hur tak ambil exam midterm.sebab demam.
presentation pharma pun tidak seberapa bagi group mereka.
practical exam pun ada yang susah-susah.

jadi saya menjangkakan, beliau mempunyai semangat yang tinggi untuk menebus kembali apa yang dia tak puas hati tu. owh, dia memang macam tu. erk, atau semua orang kat sini pun macam tu jugak? okay mungkin bukan saya T-T

walau dia emo bagai nak rak pon, saya malas nak bising sama dia. sebab dia boleh buat. boleh punya.entah-entah better than anyone else. sebab dia memang poyo dan dilahirkan begitu. aihetyu!

#3 ini goal untuk dia.dan dia sahaja.

semoga kurus cepat..lalalalalalalaa~~
exam =
1) stress
2) makan
3) tido
4) ulang kembali dari atas.

jadi apa apa pun, saya ingin mengucapkan selamat berpesta menduduki peperiksaan duniawi kepada semua orang. jangan lupa makan, tido, rehat atau orang sekeliling. kasi balance siket okay.

mintak halal segala makan minum, ilmu dan kasih sayang.

sekian.



rajin je budak nih




walaupun selalu ponteng kelas

Day 07 (of Revenge)

Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.


are you lonely?

do you need a partner, a friend, or a lover?

introducing Mokmok ; a lifetime lover of hur azmi. yeah you're right, i repeat.. lifetime..



'mokmok dance' by mokmok. all you need to have is a longitudinal wall.

Mokmok and Saya Nosis. mokmok is so friendly that he can get along with all species of monsters, anthropods, hermaphrodites, homosapiens and aliens

mokmok can gain skills such as drawing, mumbling, knee jerking and bebeling, according to what the owner teaches them. the skill books are also available for sale.cheats are also provided at the black markets.



how a big impact that mokmok had brought to her life. 100% guaranteed.. clinically tested, no dust, lice or mice that can cause any discomfort or histamine release. safe for bronchial asthma user. eco friendly, mokmok do not release any fart, fat, annoying sounds (like bebel, for the skill-0 level mokmok) and he can chase out or eat cocoroach, papa roach, mama roach, road block, stroke, deep vein thrombosis.. etc.

just kick him out the window, smack him down or just even play hide and seek with him around the garbage. any of this threats would make the owner turn into some bizarre monster of the day.now you see how massive cosequence you'll get when you're just trying to be nice to that little blue-cowlike-creature? yeah, now get one for your own!

now take a deep breath,

listen to your heart,

and think.

think twice.

and think again.



price : not yet available in this country. please check back later.

(discounts available for any cute little amoi around there)


caution : we are not responsible for any damage causes after the purchase. including the bebel bebel part.

Wednesday, January 5, 2011

Day 06 (of Revenge)

Day 06- Favorite super hero and why?


H : mami mami mami... bila besar nanti, saya nak kahwin dengan superhero yang boleh selamatkan dunia.

M : oowhh.. goodgirl. siapa nama superhero tu, hensem tak?

H : otomen, supemen, betmen, james bond, brad pitt, gong chan, saif ali khan, edison chen, ngan mad hatter

M : okay kahwin la

*20 tahun kemudian. H didapati keracunan methylene red yang dicentrifuge bersama bromol red sambil makan cheese dengan roti yang disaluti rose bengal. tiada superhero pon yang dapat selamatkan dia oih oihh..mana pergi tatau.

..

-tukar scene-
-flashback-


H : mami mami mami... bila besar nanti, saya nak kahwin dengan prince charming yang boleh selamatkan jiwa.

M : oowhh.. goodgirl. siapa nama prince charming tu, hensem tak?

H :snow white punya balak, cinderella punya laki, beast yang dah hensem, katak yang da tukar jadi prince, robinhood yang dah kerat rambut rapunzel, shrek yang dah kurus, ngan irna punya boyfriend.

M : okay kahwin la

okay, yang ni lebih realistik. realistik bagi si H la (bukan nama sebenar). aku tak cakap siapa. 

*40 tahun kemudian. Yang Amat Mulia Paduka H telah dikurniakan gelaran oleh rakyat jelata sebagai Puteri Andalusia - Anak Dara Lanjut Usia.

padan muka. berangan banyak lagi haha.


ngeh ngeh ngehh.. shrek pon gelakkan kau.
" aku tak hensem pon tak pe, aku ada bini comel"



tak apa kalau tak hensem pon, janji gigi kau nampak garang supaya boleh elakkan orang rampas bini kau. - Beast



ada apalah sangat dengan rupa. hati tu penting. yang lain-lain nanti plastic surgery kan ada.


sebab nak harapkan pagar, pagar makan hati.
nak harapkan prince charming datang, princharming semua da (mati/kena rembat/kahwin lari/ keluarga tak restui adoi bui bui pon.) ( sila pangkah mana yang tak berkenaan)




morale of the story : tak yah superhero. tak yah prince charming. when you love someone, they're already 10 to you.

Tuesday, January 4, 2011

hey 333!

okeh, ni entry sampingan je.
kat fb sekarang ni dilanda phenomena nombor nombor 09876543456789 sampai aku rasa tak nak bukak fb untuk setahun.

aku ada la try cuba test jugak.. mula-mula segan, tapi dengan kawan baik-baik tak pe lah kan..bagi je la nombor.

tapi tiba-tiba aku dapat reply mesej


got yours! mine is 333

ah sudah >,<" bila pulak aku main.
malas nak balas kat fb sebab nanti orang lain bertubi-tubi tikam nombor kat aku,jem otak.so balas dekat sini je lah okay.. ^_^

so mr/mrs/dato'/datin/yb/tun/sultan/sultanah  333,

i met you for the first time just like how you met me. :D
tapi aku tak ingat, aku tak ingat sesiapa pun time tu.
until one day during the foundation, tu pun kau yang bagitau.
aku tak tahu macam mana tah kita boleh get along. aku ikut-ikut je budak-budak ni tiba-tiba boleh baik pulak. rajin pulak aku nak pergi berkawan dengan semua orang time tu #,#
for me, you are a nice person,soft hearted,understanding (okay ni bukan mengampu okay..serius sikit)
hehe.. n i hope we can be friends like this, sampai mati.okay!
thank you and all the best =)


Day 05 (of Revenge)

Assalamualaikum yu allz!
apa khabar, maaf kan i lah i tertido plak semalam ye. tido awal, kerana telah dihypnotize dek buku pharma.

hari ni kita sambung berevenge di bawah kata kunci ;

Day 05- A picture of somewhere you've been to

jadi tanpa membuang masa, mari kita teruskan.
si Hur Azmi yang yu all kenal ni mmg suka berjalan-jalan. tak senang duduk rumah. dia boleh gila separuh alam. last time dia pergi Matruh tempat chanteklawaseasideseaside yuu.. pon x ajak orang, tak pe, I tak amek ati, I tabah je dok umah jaga anak-anak ikan I. I ingat nak amek gamba dia kat situ la, tapi I tuka pikiran. I amek destinasi lama kitorang, mengimbau kembali zaman muda mudi I dulu masa 1st year di sini, di mana kami diberi peluang berpoya-poya mensyukuri nikmat yang diberi dan nilai setempayan persahabatan di kota Cairo. sila ingat kisah ayat-ayat cinta ye. ketika cinta bertasbih tak boleh, bahaya.

jadi mari kita tengok ;

 
shooping je.. shooping je kerja

 

 ni dalam metro.suka kan dorang

turun dari metro..
 otw asfour naik tut tut tut tut... (nama kenderaan tu)



 ni kat asfour.. penuh kristal..ececec.. dia suka la gamba ni, bagai puteri kayangan

video


okay dah, next trip :dream park.

 




tengah tunggu train..balik alex!




banyak je tempat yang kitorang jalan. "gambling trip" sebab main gamble je.
ada yang sampai pernah kena kejar train macam cerita hindustan tu tapi last-last kena tinggal gak,
pastu mintak simpati negotiate2 ngan manager, nak naik next train..dan pengalaman xde duet la segala bagai..
tak lupa jalan jalan naik bot, makan chilli's pergi hussein, dan etc2.
gamba pon banyak je tapi apakan daya, 5min je (la sangat) akudiperuntukka nak buat entry ni.

dan sebenarnya yg ikut serta gambling ni ada lah gak dalam 10 orang kot, tenkius la kepada makcik makcik yang memang best bergamble dengan korang dan encik encik kawan kawan yang sudi tunjuk arah jalan =.=" kot. korang memang best! :D


**mungkin aku konpius sem berapa semua ni.aku dah campur aduk kot. tapi apa-apa pun semua dekat cairo

--xde revenge langsung entry ni, huh!--

Monday, January 3, 2011

Day 04 (of Revenge-less)

Day 04- A habit that you wish you didn't have.

sepatutnya aku nak buat "a habit that i wish she didn't have"
tapi sebab mood aku baik harini jadi aku nak compensate balik lah sebab aku da kenakan dia kaw2 punya semalam.. so here it goes ;

some habits that i wish she wont stop 

1. she has a nice voice. could've beaten up all those supersampah singing-addicts-related syndrome on the show. it's her habit to sing in the toilet and home only,but not in public. but i love the most when she uses it on the right track as well; that's when she read the quran with proper tajwid or being imam during our solat jemaah together. it reminds me of my mom, when she reciting the salawat to us during our bedtime.

242. as everybody knows it, Hur Azmi is a caring person. truly. semua orang pun dia nak care. sampai jadi annoying pun ada. semua benda pun dia nak handle, she's like our mom. i hate it. but i wish she wont stop caring about people, that makes people sometimes feeling like they're not doing the right thing by theirself, they will depend on you and just you. maybe some would love that, some would appreciate that, and some would ask for more but please.. berpada-pada ye, jangan sampai orang pijak kepala awak.it's not a pleasing view for me to see you that way.

10. I wish you are not as stubborn as you're now. yeah you'll do what you want. you'll go the seaside alone if you want. will disappear from view in seconds and will scold me and bebel bebel bebel.. your opinions are so strong and you really believe in that sampai kadang-kadang aku pun malas nak layan. nak menang? amek.. haha..but then, i realise something that's more important than being a jerk inside here. it's the lessons, the value of being able to stand for your own right and love what you like, go for it and show it to others. it's just not the ego :)



haa dah.jangan ngada-ngada plak eh. sekali ni je puji2 ko.stop.never ever ever dah nak buat entry gedik cam ni lagi hahaha..:P

Sunday, January 2, 2011

Day 03 (of Revenge)

Day 03- A picture of you and your friends.

Hai kawan-kawan, bertemu kembali lagi kita di dunia yang tak nyata nih.
hari ini saya ini ingin menceritakan pengalaman diri saya sndiri sebagai seorang Hur Azmi, dan serba sedikit tentang diri saya yang paling cun dalam dunia ni.
owh, mungkin anda semua boleh like kat fanpage saya di facebook ye, jangan lupa tu.

okay, mari kita terjah.
ni gambar saya masa kecik2 dulu.tengok, saya pandai kowt.. saya selalu dapat no 1, 2 ngan 3 je masa sekolah dulu.tengok muka saya, saya kat tengah2 dunia, mesti lah.. centre of attraction kan.. tengok muka saya, saya saja je riak tu.. muka mendongak.




ni gamba saya dulu, masa kat sekolah seri saujana, seri petaling. sebab saya tere sangat, saya amek kelas bahasa arab, semua perempuan. mana entah lelaki pergi dah. tak best langsung tak dapat cuci mata sangat.




haaa tengok la.. saya paling gedik. memang dari dulu lagi macam ni. nak buat macam mana kan, dah lumrah dan fitrah, at least saya tak gay dan tak ok.


ni geng saya masa saya masuk JPA 3 dulu. terbaik lah ni. eleh, Irna pun dulu JPA3 gak.menyibuk je, eh korang kenal ke dia.. xkenal kan xkenal.. woii baik cakap xkenal.. sapa je yg lagi pemes dr aku miss sporting #1




haa di samping bijak pandai sopan santun dan kiut miut, saya juga suka buat kueh kan, tengok2 atas tu.. segala muffin ade.. ngan songkok mestila.. *wink*



saya aktif bersukan.note that in mind. sebab tu saya kurus dan slim shady.


comel kan saya dulu..bahahaa






maneeeehhhh.meghaaahhhh lip lap lip lapp... lit lit




kebetulan saya memang yang paling tinggi, nak buat macam mana.. setakat nak jadi miss world tu, takde hal lawaweehhh



ni kelas seni, kat sini la saya kenal erti cinta pada seni yang sebenarnya..lalalalala


my bestieeesssss!!~



haa.. time ni saya da pakai braces.. ejas2 skit pagar kat gigi tu



last but not least, saya suka joget untuk makluman.. ni time ni saya masuk joget kuda kepang ngan dikir barat.

okay.ni baru revenge btol. settle..lalalalaa..

Saturday, January 1, 2011

Day 02 (of revenge)

Day 02- The meaning behind your Blog name

her blog okay.her blog's name.

COGITATION

cogitation eh? gapo dio tu?

menurut pakcik google translator,
sila click sini
 
hur = cogitation
cogitation = renungan
renungan = muse
muse = favourite band aku dulu


jadi


hur = muse?


lolz.
haha.. tak.. langsung tak.sorry to say. tak ngam langsung.tolonglah,jangan bagi pun.

:D

okay - okay..

serius - serius sikit.


cog·i·tate  (kj-tt)
intr. & tr.v. cog·i·tat·ed, cog·i·tat·ing, cog·i·tates
To take careful thought or think carefully about; ponder. 
See Synonyms at think


i think i want to think think and think to think back things


aku rasa dia ni dok letak nama blog dia agitation cogitation sebab
1) dia suka temenung
2) dia suka ikan temenung
3) dia suka ponder, wonder, hur in holidayland. ha bagus la tu
4) dan kemudian dia akan start emo sebab fikir banyak sangat.goodgirl.


she really good at thinking. seriously. sampai thrombose neurons kena block dek pemikiran yang melimpah ruah banyaknya tidak berskala




okay da cukup 5 minit. hari ini tandus tiada idea nak merapu.saya mengakhiri utusan saya denngan serangkap pantun (kot)


ikan temenung,ikan kerapu..
kenapa kat sini tak de jual keropok lekor.


makan sayur dengan kuah,
happy birthday kat alica.





jadi moral of the story.. carila moral of the story dengan sendiri.belajar sendiri dari diri sendiri dan kadang kadang orang lain pun boleh.ikut suka hati lah.sekian