Hi I'm back!

Wednesday, January 5, 2011

Day 06 (of Revenge)

Day 06- Favorite super hero and why?


H : mami mami mami... bila besar nanti, saya nak kahwin dengan superhero yang boleh selamatkan dunia.

M : oowhh.. goodgirl. siapa nama superhero tu, hensem tak?

H : otomen, supemen, betmen, james bond, brad pitt, gong chan, saif ali khan, edison chen, ngan mad hatter

M : okay kahwin la

*20 tahun kemudian. H didapati keracunan methylene red yang dicentrifuge bersama bromol red sambil makan cheese dengan roti yang disaluti rose bengal. tiada superhero pon yang dapat selamatkan dia oih oihh..mana pergi tatau.

..

-tukar scene-
-flashback-


H : mami mami mami... bila besar nanti, saya nak kahwin dengan prince charming yang boleh selamatkan jiwa.

M : oowhh.. goodgirl. siapa nama prince charming tu, hensem tak?

H :snow white punya balak, cinderella punya laki, beast yang dah hensem, katak yang da tukar jadi prince, robinhood yang dah kerat rambut rapunzel, shrek yang dah kurus, ngan irna punya boyfriend.

M : okay kahwin la

okay, yang ni lebih realistik. realistik bagi si H la (bukan nama sebenar). aku tak cakap siapa. 

*40 tahun kemudian. Yang Amat Mulia Paduka H telah dikurniakan gelaran oleh rakyat jelata sebagai Puteri Andalusia - Anak Dara Lanjut Usia.

padan muka. berangan banyak lagi haha.


ngeh ngeh ngehh.. shrek pon gelakkan kau.
" aku tak hensem pon tak pe, aku ada bini comel"



tak apa kalau tak hensem pon, janji gigi kau nampak garang supaya boleh elakkan orang rampas bini kau. - Beast



ada apalah sangat dengan rupa. hati tu penting. yang lain-lain nanti plastic surgery kan ada.


sebab nak harapkan pagar, pagar makan hati.
nak harapkan prince charming datang, princharming semua da (mati/kena rembat/kahwin lari/ keluarga tak restui adoi bui bui pon.) ( sila pangkah mana yang tak berkenaan)




morale of the story : tak yah superhero. tak yah prince charming. when you love someone, they're already 10 to you.

4 comments:

Nisaku said...

in, kte nk knight je...tka nak prince charming pon, lol ;p

Syafinaz Alizaini said...

husnun
hee.. cm tu senang.beli pedang keris atas tombak je lah

DrSurialiNadiah said...

in~ GIGI2 xmaen eyh.~ sensitip dowh. ;p

Puteri Andalusia- cool~ XD

Syafinaz Alizaini said...

nad nye prince charming leh jadi model iklan gigi